google-site-verification=Cf_hv0nZ2VRF70VXy-_h3BP_WITai_BI2a7VZ75Io_A

Wat zijn de 5 grootste voordelen van Bodytec training?

Krijg een fit, sterk en pijnvrij lichaam onder professionele begeleiding van een personal trainer

Bodytec training, ook wel EMS-training genoemd. Voor veel mensen is het dé manier om hun lichaam fit, sterk en krachtig te houden, zodat ze door kunnen gaan. Bodytec training wordt steeds populairder. Er zijn tegenwoordig honderden Bodytec studio's in ons land. Maar wat maakt deze training zo populair? En wat zijn de belangrijkste voordelen van deze populaire Bodytec-workouts? 

1. Trainen met Bodytec kost weinig tijd! 

Een Bodytec-training van 20 minuten staat gelijk aan een gewichtstraining van 3 uur. Krachttraining is essentieel voor een gezond en sterk lichaam. Tijdsgebrek is het meest voorkomende excuus dat mensen gebruiken om niet te sporten. Maar voor je gezondheid kiezen zien wij als een nummer 1 taak; 20 minuten is dus een kleine investering. Het is echter erg moeilijk voor ons allemaal om een ​​gezond leven te leiden. 

20 minuten Bodytec training is voldoende om spiermassa op te bouwen en een fysiek sterk lichaam te creëren. Goed om te vermelden is dat de Nederlandse norm voor gezond bewegen 3 keer per week 20 minuten intensief bewegen is, waarvan minimaal 1 keer krachttraining. 20 minuten per week bewegen is voldoende om een ​​gezonde spiermassa te behouden en klachten op afstand te houden. Daarom is één keer per week trainen met Bodytec voldoende om dit te voorkomen en spieren op te bouwen. 

2. Train je spieren zonder je gewrichten te belasten 

EMS-training is een unieke manier om kracht te trainen. De elektroden in de vesten zorgen ervoor dat de spieren samentrekken, wat hetzelfde effect geeft als normale krachttraining zonder het lichaam extra te belasten. Bijvoorbeeld als je knie- en/of rugklachten hebt. Rugpijn? Wij zijn al meer dan 10 jaar gespecialiseerd in rugklachten. Ontdek met onze unieke methode hoe je in 3 maanden van je rugpijn af bent en zware gewichten tillen geen optie is! Dan is Bodytec training de oplossing. 

Pijn in de onderrug 

Pijn in de onderrug? Wij zijn al meer dan 12 jaar gespecialiseerd in rugklachten. Ontdek hoe je met onze unieke methode in 3 maanden van jouw rugklachten af ​​kunt komen. Reuma en sport, is dat pijnloos? Bij reuma weet je hoe beperkt je in jouw dagelijkse leven kunt zijn. Lang staan ​​is vaak niet mogelijk, maar traplopen kan ook erg lastig zijn. Bij andere gewrichtsproblemen is het belangrijk om de spieren te trainen omdat ze het gewricht lijken te ontlasten. Als we regelmatig trainen, kunnen we deze spieren niet trainen omdat bewegen met gewichten gewoon gevoelig of pijnlijk is. Met Bodytec train je alleen de spieren, maar laten we de gewrichten, pezen en wervels. Hierdoor kun je spieren opbouwen zonder de bijbehorende stress of blessures. 

3. Met Bodytec train je 90% van je spieren tegelijkertijd! 

Een ander groot voordeel van Bodytec training is dat je 90% van al je spieren tegelijk traint. Dit is wat Bodytec echt uniek maakt. Als je met ongetrainde mensen aan krachttraining begint, train je alleen grote spieren. Dit komt omdat kleinere en diepere spieren moeilijker te trainen zijn en meer ervaring vereisen. Al zijn het juist deze spieren die je sterk maken en klachten voorkomen. Met Bodytec train je alle spiervezels van je lichaam vanuit een proeftraining. Ook moeilijk bereikbare spieren, dus je kunt snel resultaat boeken. 

4. Bodytec training is dé oplossing bij blessures en lichamelijke klachten

Vaak wordt aangenomen dat als er klachten zijn, dit niet de moeite waard is om te benadrukken. Dit is in veel gevallen zo, maar zelden zijn de klachten in de spieren. Vaak zorgen onze gewrichten voor klachten. Omdat we met Bodytec de gewrichten niet belasten, kun je Bodytec gebruiken om spieren te ontwikkelen en vooruit te komen tijdens een blessure of klacht. Daarnaast kunnen we elke spiergroep in je lichaam apart afstemmen. Bijvoorbeeld als je jouw schouder tijdelijk niet mag belasten. Met Bodytec train je je hele lichaam zonder je schouder te belasten. Iets wat bij geen enkele andere krachttraining voor te stellen is. 

5. Met Bodytec train je veelzijdig

Bodytec training is veelzijdig trainen in korte tijd. Bodytec is vooral bekend als krachttraining en afvallen. Dit komt omdat het voor de meeste mensen de hoogste prioriteit heeft om hun gewenste doelen te bereiken. Maar krachttraining is niet voor iedereen de beste manier om hun doelen te bereiken. Met Bodytec is het ook mogelijk om conditioneel te trainen of spierkracht te verbeteren. Daarnaast heeft het het Bodyrelax-programma. Dit programma ontspant de spieren. Als je een hoge spierspanning hebt, zoals in je nek/rug/schouders, kan dit programma zorgen voor een vermindering van de spierspanning. 

Bodytec: Ultieme wapen tegen sarcopenie voor ouderen

Sarcopenie, wat mobiliteit en levenskwaliteit bedreigt, vormt een grote uitdaging voor ouderen. Gelukkig biedt bodytec een...

Lees meer

Bodytec Studio: artroseklachten verminderen met effectieve trainingen

Stel je een training voor die niet alleen je kracht en conditie verbetert, maar ook je lichaam vormt en helpt bij pijnlijke gew...

Lees meer
Meer nieuws
 • Vacature Personal coach!

  Vacature Personal coach!

  Wij zijn opzoek naar een nieuwe Personal coach!

  Lees meer
 • Tarieven

  Tarieven

  Voor welke rittenkaart kiest u?

  Klik hier
 • Bodytec

  Bodytec

  Lees hier alles over de Bodytec!

  Lees meer
Christine van Steekelenburg

"Al sinds 2016 train ik met mijn man bij Bodytec Studio. Sinds die tijd voelen wij ons sterker en fitter."

Christine van Steekelenburg
Bodytec Studio

"Het voedingstraject heb ik ruim 3 maanden gevolgd bij voedingscoach Chantal. "

Bodytec Studio
Manou Sonneveld

"Door Bodytec kan ik mijn armen weer soepel bewegen na mijn bedrijfsongeval. Ik ben superblij dat dit op mijn pad is gekomen"

Manou Sonneveld
Klant aan het woord: Robert Mansveld

"De persoonlijke begeleiding die ik krijg, zorgt ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert"

Klant aan het woord: Robert Mansveld
Mariska van Erk

"Twee keer per week Bodyteccen bij Bodytec Studio De Lier is voor mij een hele mooie aanvulling en past bij mijn levensstijl"

Mariska van Erk
Anja van Oosten en Simone Duivelshof

"Wij zijn zo blij dat we weer van de crosstrainer gebruik kunnen maken!"

Anja van Oosten en Simone Duivelshof
Angelique Bekooy

"Bijna mag ik alweer mijn zesde les gaan volgen. 1,5 maand geleden startte ik met een proefles en was direct enthousiast!"

Angelique Bekooy
Danny Barends

"Hoe leuk is het om samen met manlief wekelijks een Bodytec les te volgen"

Danny Barends
Jessica Tanke, 43 jaar

"Eén of twee keer bodyteccen per week geeft al een goed resultaat"

Jessica Tanke, 43 jaar
Marielle Hofstede

"We moeten creatief zijn in deze tijd! Online sporten met Sonja is echt een super alternatief!"

Marielle Hofstede
Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg

"Ons motto: Het is goed voor je lijf en mind"

Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg
Piet Vijverberg, 75 jaar

"De Bodytec wordt geheel aangepast op mijn lichaam en kunnen"

Piet Vijverberg, 75 jaar
Rene Kramer, 52 jaar

"Ik train nu bijna 2 jaar bij de Bodytec studio met als primair doel om fitter te worden. "

Rene Kramer, 52 jaar
Eric Hokke, 46 jaar

"Ik zal niet zeggen dat wanneer je gaat Bodyteccen, de reuma gegarandeerd verdwijnt, maar bij mij is dit wel het geval"

Eric Hokke, 46 jaar
Carla van Koppen, 63 jaar

"Sinds ik aan Bodytec doe, ga ik pijnloos door het leven. Ik doe alles weer en heb geen verzuring meer aan mijn bovenbenen."

Carla van Koppen, 63 jaar
Lenie Middelburg, 58 jaar

"Sinds ik Bodytec bij de Bodytec Studio sta ik anders in het leven"

Lenie Middelburg, 58 jaar
Marieke Boonman, 42 jaar

"Wat een pracht resultaat! Marieke is door een vriendin bij Bodytec Studio terecht gekomen omdat ze graag fitter en sterker wil"

Marieke Boonman, 42 jaar
Bianca Kruize, 36 jaar

"Na de Bodytec voel ik me weer als nieuw"

Bianca Kruize, 36 jaar