google-site-verification=Cf_hv0nZ2VRF70VXy-_h3BP_WITai_BI2a7VZ75Io_A

Wat is Bodytec?

Een volledige workout in 20 minuten tijd. Bodytec is een innovatieve manier van fitness die elektrische spierstimulatie (EMS) gebruikt om jouw training naar een hoger niveau te tillen en op een effectieve manier beweegt. Deze techniek is nog niet bij iedereen bekend, maar wint snel aan populariteit als een efficiënte manier om spierkracht en uithoudingsvermogen te verbeteren.

Hoe werkt Bodytec?

Bodytec bij Bodytec Studio is een innovatieve vorm van fitness die gebruikmaakt van Electro Muscle Stimulation (EMS), een toegepaste techniek waarbij kleine elektrische impulsen de specifieke spiergroepen stimuleren. Deze impuls zorgt ervoor dat de spieren zich aanspannen, vergelijkbaar met het effect van traditionele krachtoefeningen, maar dan veel intenser. Dit type training biedt een zeer effectieve en tijdbesparende workout aangezien alle belangrijke spiergroepen – inclusief de armen, benen, billen, buik, borst en de hele rug – gelijktijdig worden getraind, waardoor de spiervezels maximaal worden geactiveerd.

Elektrische impulsen

Elektrische impulsen zijn de kern van Personal training met Bodytec. Ben je ooit klaar voor een effectieve full-body training, dan zijn het de EMS-impulsen die het mogelijk maken. Ze raken niet alleen de oppervlakkige, maar ook de dieper gelegen spieren, leidend tot een optimale stimulatie van de spiervezels van het menselijk lichaam. Dit heeft een snel en duidelijk zichtbaar trainingseffect tot gevolg, zoals verbeterde spiertonus en een strakkere, gladdere huid. EMS heeft daarnaast gunstige effecten zoals het bevorderen van doorbloeding en stofwisseling – essentieel voor afvallen, herstellen van spierfunctie of het stabiliseren van de algehele gezondheid.

Grote spiergroepen

Conventionele trainingssessies in de sportschool beperken zich vaak tot het trainen van slechts twee grote spiergroepen tegelijk. Bodytec daarentegen biedt de mogelijkheid om alle grote en kleine spiergroepen in één sessie aan te pakken. Dit zorgt voor een uiterst effectieve workout. Dankzij het bipolaire EMS-systeem wordt niet alleen de agonist en antagonist getraind, maar worden ook de stabiliserende diepere spiergroepen meegenomen. De intensiteit van de elektrische impulsen kan individueel worden aangepast, waardoor je een op maat gemaakte, gebalanceerde training bevordert voor het hele lichaam.

Korte tijd

Een volledige Bodytec sessie vraagt slechts om 20 actieve minuten van je tijd, maar de impact ervan is enorm. Met een Bodytec training kun je goede lichamelijke health outcomes bereiken met slechts één training per week, vanwege de kracht van 'Elektro Musculaire Spier Stimulatie' (EMS). De effectiviteit van Bodytec zit 'm in de maximale spiervezelactivatie die voor snelle en zichtbare resultaten zorgt. Deze training bevordert de vetverbranding, verbetert de spiermassa en verhoogt de algemene vitaliteit, resulterend in een verbeterde gezondheid en een strakker figuur.

De voordelen van Bodytec training

Het strakke, moderne regime van Bodytec training biedt vele gezondheidsvoordelen. Dankzij de toepassing van EMS-technologie helpt het je lichaamsgewicht en vetpercentage te verlagen en de contour van je lichaam vorm te geven door de groei van de spiermassa te stimuleren. Hierdoor gaat ook de vetverbranding tijdens het afvallen een tandje hoger. Bovendien zorgen de dynamische workouts voor verbeterde conditie, uithoudingsvermogen en spierkracht, wat leidt tot een verhoogde algehele vitaliteit.

De techniek staat ook in de medische wereld bekend om zijn vermogen om pijnklachten vehement te verminderen bij aandoeningen als artrose, en speelt een aanzienlijke rol in het verbeteren van de doorbloeding van huid en spieren. Daar komt bij dat de Bodytec trainingen, met hun krachtige spierstimulatie, helpen je huid te verstevigen, waardoor cellulitis afneemt en de huid gezonder aanvoelt en er gladder uitziet.

Electro Muscle Stimulation (EMS)

Electro Muscle Stimulation is de wetenschappelijke kracht achter Bodytec. Met grote zorgvuldigheid worden de hoofdspiergroepen aangestuurd door fijne, nauwkeurig gereguleerde elektrische stromen, waardoor intern maar liefst 90% van de spiervezels wordt aangesproken. Dit is een krachtige vooruitgang in vergelijking met de 30% activatie tijdens een conventionele sportschoolsessie. Slechts 20 minuten met Bodytec komt qua intensiteit overeen met ongeveer drie laborious uren krachttraining in de gym. Verder heeft onderzoek aangetoond dat consistente EMS-training niet alleen fysiek versterkend is, maar ook substantieel kan bijdragen aan de vermindering van rugpijn.

Sneller resultaat

De snelle en doelmatige EMS-technologie gehanteerd door Bodytec brengt merkbare outcomes veel vlotter binnen bereik dan de standaard trainingen. Door de elektrisch opgewekte contracties diep in de lagen van de kernspieren te induceren, zijn de trainingsresultaten livestrong en last fast.They zijn vruchtbaar voor zowel mannen als vrouwen, en de training staat garant voor een uniforme, coherent en compleet zuivere workout, omdat zelfs de lastigste lichaamszones terdege gestimuleerd worden.

Actieve aansturing van spiervezels

Door middel van actieve aansturing zorgen Bodytec trainingen voor de binding tussen maximaal actieve prestatie en bedachtzame body control. De piekende performance bij elke sessie, gelijkstaand aan meerdere intensieve workout uren, draagt deze discipline erg luid en trots. Alles draait om de gecontroleerde, gerichte en simultane opwekking van de perfecte impulsen, waarmee bijna alle spiergroepen tegelijkertijd uitgenodigd worden tot krachttoer, coordinationele verbetering en metabelic metamorphose.

Strakkere en gladdere huid

Een visitekaartje van Bodytec die niemand ongemerkt voorbijgaat, is de gladdere, stevigere huid die door de verbeterde doorbloeding jonger en vitaler aandoet. Dit zorgt voor standvastige stimulatie aan je metabolisme en huidcellen van binnen en een charmante strakkere huid buiten. Met persoonlijke coaching is iedere sessie een nailed assurance van een waardevolle investering in jouw lichaam, jouw kracht, en jouw beste zelf.

De rol van personal trainers

De rol van enthousiaste personal trainers bij Bodytec is van belang voor het succes van het fitnessprogramma. Deze deskundige begeleiders verzekeren dat de workout zowel vruchtbaar als veilig is. Hieronder de punten waar ze hun focus op richten:

 • Juiste Oefeningen: Ze zorgen ervoor dat cliënten de juiste oefeningen uitvoeren tijdens een Bodytec sessie, waardoor de effectiviteit van de training gemaximaliseerd wordt.
 • Sneller Fit: Persoonlijke begeleiding door deze professionals helpt mensen in kortere tijd hun fitnessdoelen te bereiken, mede dankzij een aangepast trainingsregime.
 • Voedingsadvies: Samenwerking met voedingscoaches kan leiden tot betere afslankresultaten, een synergie die vooral van waarde is in combinatie met de effectieve workout.
 • Blessurepreventie: De kennis van personal trainers over de menselijke biomechanica draagt bij aan het verminderen van het risico op blessures, met name in de rug- en nekstreek.
 • Training op Maat: De intensiteit van de Bodytec trainingen kan worden aangepast aan eigen doelen, fitnessniveaus en persoonlijke voorkeuren voor een maximaal rendement.

In wezen zijn de personal trainers de ruggengraat van de Bodytec ervaring en zorgen zij er met hun gespecialiseerde kennis voor dat elk lid de workout optimaal kan benutten.

Stabielere stofwisseling

Stabielere Stofwisseling door Bodytec EMS

Een van de veelbelovende voordelen van Bodytec EMS (Electro Muscle Stimulation) is de positieve impact op de stofwisseling. Deze innovatieve trainingsmethode gebruikt elektrische stimulatie om de spieractiviteit te verhogen, wat kan bijdragen aan een efficiënt en potentieel stabielere stofwisseling.

Hoe Bodytec EMS kan helpen:

 • Verbeterde doorbloeding: De elektrische impulsen verbeteren de doorbloeding in het hele lichaam.
 • Intensieve Spieractivatie: De spieren worden maximaal geactiveerd, wat een intensieve full-body workout creëert.
 • Optimaal Instelbare Elektroden: Deze zorgen ervoor dat specifieke en belangrijke spiergroepen effectief worden gestimuleerd.

Regulariteit in training door slechts enkele keren per week een sessie te volgen kan essentieel zijn bij het verkrijgen van een stabielere stofwisseling. Dit maakt Bodytec EMS een passende keuze voor mensen die in korte tijd, door middel van efficiënte trainingen, hun metabolische gezondheid willen ondersteunen en verbeteren.

Met Bodytec EMS kan je dus de weg inslaan naar een actievere en mogelijk evenwichtigere levensstijl, mede door het bevorderen van een stabielere energiehuishouding.

Het verschil tussen Bodytec en conventionele training

Bodytec traint je lichaam op een zeer intensieve wijze door elektrische stimulatie. Deze methode is duidelijk anders dan conventionele krachttraining in de sportschool. Ter vergelijking, Bodytec activeert ongeveer 90% van de spiervezels, waar traditionele workouts in de sportschool vaak rond 30% liggen. Dit illustreert de hoge effectiviteit van Bodytec.

Bovendien is een Bodytec sessie veel korter dan je gebruikelijke trip naar de sportschool. Een 20-minuten durende Bodytec training could eqateert aan bijna drie uur traditioneel sporten. Dit maakt het niet alleen een tijdsefficiënte optie, het biedt ook een completere en gelijktijdige stimulatie van alle grote spiergroepen.

Deze vorm van training is ook gebruiksvriendelijk voor diegenen met lichamelijke beperkingen, zoals gewrichtsproblemen of blessures. Door de lage impact en gecontroleerde elektrische impulsen is Bodytec minder belastend. Ten slotte draagt Bodytec training bij aan een verhoogde stofwisseling wat gewichtsverlies kan stimuleren.

Geschikte training voor het gehele lichaam

Bodytec biedt een krachtige full-body workout van slechts 20 minuten die de acht belangrijkste spiergroepen tegelijk draagt. Deze training is geschikt voor - en aanpasbaar aan - deelnemers vanaf 16 jaar oud met elke sportieve achtergrond. Miha Bodytec, een toonaangevend Duits merk, symboliseert de effectiviteit door de inzet van doorwrocht onderzoek en constante innovatie.

Bodytec faciliteert een optimaal activering van de spiergroepen zonder een zware belasting op de gewrichten. Dit maakt het bijzonder geschikt voor diegenen die kampen met beperkingen. Met slechts twee Bodytec sessies per week is het doeltreffend in het bereiken van diverse fitnessdoelen zoals gewichtsverlies, verbetering van de lichaamscontouren en algemene conditieverbetering.

Hoe vaak moet je Bodytec doen?

Om de gewenste resultaten uit je Bodytec-training te halen, is het van belang dat je de juiste balans vindt in frequentie en rust. Deze aanpak is persoonlijk en varieert afhankelijk van jouw unieke fitnessdoelen, lichaamsconditie en gezondheidsstatus.

Aanbevolen frequentie per week

Deskundigen op het gebied van Bodytec adviseren doorgaans om met een frequentie van minimaal één keer per week te trainen voor het behalen van effectieve resultaten. Dit biedt een solide basis voor de meeste gebruikers, waaronder beginners of degenen met minder intensieve fitnessdoelen.

Voor diegenen die zich meer op kracht en groei van de spieren richten, kan een frequentie van 2 tot 3 keer per week gunstiger zijn, mits er tussen de sessies door genoeg rusttijd wordt ingepland. Dit kan belangrijk zijn voor de regeneratie van de spieren aangezien Bodytec een intense workout biedt.

Afhankelijk van je persoonlijke doelen

Bij Bodytec wordt de intensiteit altijd persoonlijk en aan jouw doelen aangepast. Als je pas begint, zal de belasting van de training minder zwaar zijn, waardoor je benadering zo is dat je lichaam niet overbelast raakt. Naarmate je voortgang ziet, kun je in samenspraak met de trainers de intensiteit opvoeren.

Hier zijn enkele voorbeelden van personalisering aan de hand van diverse doelen:

 • Vetverbranding: Focus op een gematigde frequentie met de nadruk op metabole conditionering.
 • Toename in spiermassa: Streef naar een hogere frequentie met gerichte krachtoefeningen.
 • Conditie en uithoudingsvermogen: Combineer Bodytec met andere conditionele activiteiten.
 • Revalidatie: Volg een aangepast programma, afgestemd op jouw herstelproces en -doelen.

Bodytec is er voor alle leeftijden vanaf 16 jaar. Vragen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis proefles! We werken voor ieders persoonlijke doel en zorgen dat je afvalt, fitter wordt, spiergroei krijgt, conditie opbouwt, rugklachten (andere klachten) verhelpt en een strakkere huid krijgt!

Bodytec: Ultieme wapen tegen sarcopenie voor ouderen

Sarcopenie, wat mobiliteit en levenskwaliteit bedreigt, vormt een grote uitdaging voor ouderen. Gelukkig biedt bodytec een...

Lees meer

Bodytec Studio: artroseklachten verminderen met effectieve trainingen

Stel je een training voor die niet alleen je kracht en conditie verbetert, maar ook je lichaam vormt en helpt bij pijnlijke gew...

Lees meer
Meer nieuws
 • Vacature Personal coach!

  Vacature Personal coach!

  Wij zijn opzoek naar een nieuwe Personal coach!

  Lees meer
 • Tarieven

  Tarieven

  Voor welke rittenkaart kiest u?

  Klik hier
 • Bodytec

  Bodytec

  Lees hier alles over de Bodytec!

  Lees meer
Christine van Steekelenburg

"Al sinds 2016 train ik met mijn man bij Bodytec Studio. Sinds die tijd voelen wij ons sterker en fitter."

Christine van Steekelenburg
Bodytec Studio

"Het voedingstraject heb ik ruim 3 maanden gevolgd bij voedingscoach Chantal. "

Bodytec Studio
Manou Sonneveld

"Door Bodytec kan ik mijn armen weer soepel bewegen na mijn bedrijfsongeval. Ik ben superblij dat dit op mijn pad is gekomen"

Manou Sonneveld
Klant aan het woord: Robert Mansveld

"De persoonlijke begeleiding die ik krijg, zorgt ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert"

Klant aan het woord: Robert Mansveld
Mariska van Erk

"Twee keer per week Bodyteccen bij Bodytec Studio De Lier is voor mij een hele mooie aanvulling en past bij mijn levensstijl"

Mariska van Erk
Anja van Oosten en Simone Duivelshof

"Wij zijn zo blij dat we weer van de crosstrainer gebruik kunnen maken!"

Anja van Oosten en Simone Duivelshof
Angelique Bekooy

"Bijna mag ik alweer mijn zesde les gaan volgen. 1,5 maand geleden startte ik met een proefles en was direct enthousiast!"

Angelique Bekooy
Danny Barends

"Hoe leuk is het om samen met manlief wekelijks een Bodytec les te volgen"

Danny Barends
Jessica Tanke, 43 jaar

"Eén of twee keer bodyteccen per week geeft al een goed resultaat"

Jessica Tanke, 43 jaar
Marielle Hofstede

"We moeten creatief zijn in deze tijd! Online sporten met Sonja is echt een super alternatief!"

Marielle Hofstede
Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg

"Ons motto: Het is goed voor je lijf en mind"

Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg
Piet Vijverberg, 75 jaar

"De Bodytec wordt geheel aangepast op mijn lichaam en kunnen"

Piet Vijverberg, 75 jaar
Rene Kramer, 52 jaar

"Ik train nu bijna 2 jaar bij de Bodytec studio met als primair doel om fitter te worden. "

Rene Kramer, 52 jaar
Eric Hokke, 46 jaar

"Ik zal niet zeggen dat wanneer je gaat Bodyteccen, de reuma gegarandeerd verdwijnt, maar bij mij is dit wel het geval"

Eric Hokke, 46 jaar
Carla van Koppen, 63 jaar

"Sinds ik aan Bodytec doe, ga ik pijnloos door het leven. Ik doe alles weer en heb geen verzuring meer aan mijn bovenbenen."

Carla van Koppen, 63 jaar
Lenie Middelburg, 58 jaar

"Sinds ik Bodytec bij de Bodytec Studio sta ik anders in het leven"

Lenie Middelburg, 58 jaar
Marieke Boonman, 42 jaar

"Wat een pracht resultaat! Marieke is door een vriendin bij Bodytec Studio terecht gekomen omdat ze graag fitter en sterker wil"

Marieke Boonman, 42 jaar
Bianca Kruize, 36 jaar

"Na de Bodytec voel ik me weer als nieuw"

Bianca Kruize, 36 jaar