google-site-verification=Cf_hv0nZ2VRF70VXy-_h3BP_WITai_BI2a7VZ75Io_A

Challenge 1 - meer vocht en water drinken

Vocht is belangrijk bij de opname van voedingsstoffen in de darm, het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam, en het regelen van de lichaamstemperatuur. Vocht zit in eten en drinken. Het meeste vocht krijgen we binnen via drinken.

Een volwassene heeft gemiddeld 1,5 tot 2 liter per dag aan vocht nodig in de vorm van dranken. Hoeveel vocht je precies nodig hebt hangt af van leeftijd, temperatuur, inspanning, het eten en de gezondheidstoestand. Zo hebben vrouwen die borstvoeding geven meer vocht nodig dan gemiddeld.

Maar hoe weet je nu of je genoeg vocht drinkt? Er is een simpel trucje voor wat werkt. Kijk eens naar de kleur van je urine, als je plas donker van kleur zoals een plas appelsap, dan drink je waarschijnlijk te weinig. Het is beter als je urine lichtgeel van kleur is.

Maar waarom is zo belangrijk om genoeg te drinken?
We hebben niet alleen water nodig maar we zijn water. Het lichaam van vrouwen bestaat gemiddeld voor 52% uit vocht en dat van mannen voor 63%. Voor een vrouw van 70 kilo is dat dus 35 liter! Vrouwen hebben minder vocht in hun lichaam omdat ze over het algemeen meer vet hebben dan mannen. Vetweefsel bevat geen vocht. Het vocht zit verdeeld over het hele lichaam: ongeveer 65% zit in cellen en weefsels, de rest in de ruimtes tussen de cellen en in het bloed.

Elke dag raak je veel water kwijt en daarom is het is nodig om wat je aan vocht verliest ook weer aan te vullen. Je houdt de vochtbalans het best op peil door voldoende te drinken. Maar vocht zit ook in eten. Het lichaam herstelt de vochtbalans automatisch. Als je te veel vocht verliest, scheidt het bijvoorbeeld minder urine uit of je krijgt een dorstgevoel waardoor je meer gaat drinken. Wat aan vocht het lichaam verlaat moet wel weer aangevuld worden.

Bronnen van vocht

Drinken: bij voorkeur 1,5 tot 2 liter

Eten: ongeveer 900 milliliteroxidatiewater: er komt ongeveer 350 milliliter vocht vrij in het lichaam als eiwit, vetten en koolhydraten uit eten worden omgezet in energie. Dit vocht wordt oxidatiewater genoemd). urine: ongeveer 1.400 milliliter ontlasting: ongeveer 100 milliliteruitademing: ongeveer 500 milliliterzweten: ongeveer 500 milliliter het oplossen van voedingsstoffen, waardoor ze kunnen worden opgenomen in de darmhet transport van voedings- en afvalstoffen in het bloedhet regelen van je lichaamstemperatuurdorstsufheidzwakteverwardheidminder zwetenminder plassenminder elasticiteit van de huidflauwvallen door verlaging van de bloeddruk, met als gevolg een extra belasting van het hart. Dit kan worden versterkt door verwijding van bloedvaten in de huid, bijvoorbeeld bij warmte of inspanning.

Start morgen met meer drinken!
Als je meer gaat drinken zul je meer veranderingen opmerken. Je zal je fitter voelen en hebt grote kans dat je makkelijker naar de wc kunt gaan. Want ook voor een soepele stoelgang heb je voldoende vocht nodig. Ook zul je ervaren dat je huid soepeler wordt doordat hij beter is gehydrateerd. Het kan ook zomaar gebeuren dat je minder trek gaat krijgen in tussendoortjes als je meer gaat drinken.

Het doel van deze komende maand is elke dag 2 liter vocht te drinken, hier ga ik je natuurlijk tips bij geven! Houd onze socials in de gaten voor leuke tips, weetjes en informatie.

Ik wens je heel veel succes!


Waarom is Bodytec training zo effectief?

Bodytec training met elektroden is geen doorsnee sportmethode; het is een bewezen effectieve training. In deze blog leggen we&n...

Lees meer

Waarom is het belangrijk om niet te veel buikvet te hebben? 

Vet rondom je buik is nadeliger voor je gezondheid dan vet op andere plekken van je lichaam. De hoeveelheid buikvet wordt dan o...

Lees meer
Meer nieuws
 • Vacature Personal coach!

  Vacature Personal coach!

  Wij zijn opzoek naar een nieuwe Personal coach!

  Lees meer
 • Tarieven

  Tarieven

  Voor welke rittenkaart kiest u?

  Klik hier
 • Bodytec

  Bodytec

  Lees hier alles over de Bodytec!

  Lees meer
Christine van Steekelenburg

"Al sinds 2016 train ik met mijn man bij Bodytec Studio. Sinds die tijd voelen wij ons sterker en fitter."

Christine van Steekelenburg
Bodytec Studio

"Het voedingstraject heb ik ruim 3 maanden gevolgd bij voedingscoach Chantal. "

Bodytec Studio
Manou Sonneveld

"Door Bodytec kan ik mijn armen weer soepel bewegen na mijn bedrijfsongeval. Ik ben superblij dat dit op mijn pad is gekomen"

Manou Sonneveld
Klant aan het woord: Robert Mansveld

"De persoonlijke begeleiding die ik krijg, zorgt ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert"

Klant aan het woord: Robert Mansveld
Mariska van Erk

"Twee keer per week Bodyteccen bij Bodytec Studio De Lier is voor mij een hele mooie aanvulling en past bij mijn levensstijl"

Mariska van Erk
Anja van Oosten en Simone Duivelshof

"Wij zijn zo blij dat we weer van de crosstrainer gebruik kunnen maken!"

Anja van Oosten en Simone Duivelshof
Angelique Bekooy

"Bijna mag ik alweer mijn zesde les gaan volgen. 1,5 maand geleden startte ik met een proefles en was direct enthousiast!"

Angelique Bekooy
Danny Barends

"Hoe leuk is het om samen met manlief wekelijks een Bodytec les te volgen"

Danny Barends
Jessica Tanke, 43 jaar

"Eén of twee keer bodyteccen per week geeft al een goed resultaat"

Jessica Tanke, 43 jaar
Marielle Hofstede

"We moeten creatief zijn in deze tijd! Online sporten met Sonja is echt een super alternatief!"

Marielle Hofstede
Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg

"Ons motto: Het is goed voor je lijf en mind"

Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg
Piet Vijverberg, 75 jaar

"De Bodytec wordt geheel aangepast op mijn lichaam en kunnen"

Piet Vijverberg, 75 jaar
Rene Kramer, 52 jaar

"Ik train nu bijna 2 jaar bij de Bodytec studio met als primair doel om fitter te worden. "

Rene Kramer, 52 jaar
Eric Hokke, 46 jaar

"Ik zal niet zeggen dat wanneer je gaat Bodyteccen, de reuma gegarandeerd verdwijnt, maar bij mij is dit wel het geval"

Eric Hokke, 46 jaar
Carla van Koppen, 63 jaar

"Sinds ik aan Bodytec doe, ga ik pijnloos door het leven. Ik doe alles weer en heb geen verzuring meer aan mijn bovenbenen."

Carla van Koppen, 63 jaar
Lenie Middelburg, 58 jaar

"Sinds ik Bodytec bij de Bodytec Studio sta ik anders in het leven"

Lenie Middelburg, 58 jaar
Marieke Boonman, 42 jaar

"Wat een pracht resultaat! Marieke is door een vriendin bij Bodytec Studio terecht gekomen omdat ze graag fitter en sterker wil"

Marieke Boonman, 42 jaar
Bianca Kruize, 36 jaar

"Na de Bodytec voel ik me weer als nieuw"

Bianca Kruize, 36 jaar