google-site-verification=Cf_hv0nZ2VRF70VXy-_h3BP_WITai_BI2a7VZ75Io_A

Hoe val je af van bodytec?

Stel je voor dat elke spier in je lichaam tegelijkertijd actief is. Dit is wat Bodytec, met zijn EMS-technologie, belooft. Degenen die fitter willen worden, hebben vaak wondermiddelen en sneloplossingen overwogen. Maak kennis met Bodytec, een innovatieve benadering voor gewichtsverlies die de wereld van fitness transformeert. In dit artikel duiken we in het hoe en waarom van Bodytec's afslankbelofte.

EMS, oftewel Electro Musculaire Stimulatie, is de technologie waar Bodytec gebruik van maakt. Met behulp van elektrische impulsen worden de spiergroepen gelijktijdig gestimuleerd, wat voor een brede range aan fitness en gezondheidsvoordelen zorgt. Dit is niet alleen effectief voor gewichtsverlies vanwege verbeterde circulatie en betere vetverbranding, maar draagt ook bij aan toegenomen kracht. EMS wordt multi-inzetbaar gebruikt, of het nu gaat om patienten met gewrichts- en rugklachten, individuen die begeerde prestaties wensen op hoog niveau, of gewoon voor de algemene verbetering van spiertonus en doorbloeding. Zonder daarbij zware last op de gewrichten te plaatsen, draagt EMS-training bij aan het efficiënt versterking van het gehele lichaam.

Hoe werkt Bodytec voor gewichtsverlies?

Bodytec training is een technologie-gedreven methode om gewichtsverlies ter ondersteunen. Het maakt gebruik van Electro Muscle Stimulation (EMS) om het gehele lichaam effectief te trainen. Tijdens een sessie wordt het vetpercentage verlaagt door de focus op het verminderen van lichaamsvet terwijl tegelijkertijd spiermassa wordt verhoogd. Dit resulteert in een strakker en sterker spierstelsel. De toename van de hoeveelheid actieve spiermassa verhoogt de verbranding van calorieën, wat essentieel is voor gewichtsverlies. Daarnaast verbetert Bodytec de doorbloeding van de huid en de spieren, wat kan bijdragen aan een strakkere huid en een vermindering van cellulitis.

Verbranding van calorieën

De effectiviteit van een Bodytec training in de verbranding van calorieën is overtuigend. Afhankelijk van variabelen zoals je gewicht, lengte en lichaamssamenstelling, kun je tijdens een intensieve EMS training zoals Bodytec tot wel 550 kcal in slechts 20 minuten verbranden. Hiermee wordt een aanzienlijke verhoging in break-down van calorieën teweeggebracht in vergelijking met meer traditionele vormen van sport. Het creëren van een calorietekort is een kerncomponent van gewichtsverlies en Bodytec kan dit faciliteren. Meestal wordt aanbevolen twee keer per week gedurende 20 minuten deel te nemen aan deze vorm van training voor optimaal resultaat en beheersing van gewicht.

Vermindering van lichaamsvetpercentage

Bodytec EMS training laat duidelijke resultaten zien in de reductie van het lichaamsvetpercentage. Gebruikers hebben een afname van gemiddeld 1,5% in lichaamsvet ervaren na 6 weken training. Een onderzoek aan de Universiteit van Bayreuth heeft aangetoond dat de deelnemers een verlaging van het lichaamsvetgehalte met gemiddeld 1,4% beleefden. Naast algemene afname in lichaamsvet, rapporteerden vrouwen in het bijzonder opmerkelijke verminderingen in omtrek van heupen, dijen en taille na EMS-training. De oefeningen helpen niet alleen bij het afslanken, maar ook bij het omzetten van overmatig lichaamsvet in bruikbare energie, en zijn daarmee essentieel voor zowel gewichtsverlies als vermindering van het lichaamsvetpercentage.

Verbetering van de huid

Naast gewichtsverlies heeft Bodytec EMS training ook een positieve uitwerking op de kwaliteit van de huid. Door het stimuleren van de ontwikkeling van dieperliggende spieren en het verbeteren van de bloedcirculatie en de stofwisseling, draagt de training bij aan de verbetering van zowel de huidtint als de elasticiteit. Dit kan daarnaast helpen bij het verminderen van cellulitis.

Kernpunten van spierversterking door Bodytec EMS:

 • Hoge Spieractivatie: EMS zorgt voor opmerkelijk hogere activatie van de spieren, soms tot wel 90% meer, dan wat bereikbaar is met conventionele training.
 • Full Body Workout: Tijdens een Bodytec sessie worden elektroden gebruikt die over de kleding heen de spieren stimuleren om samen te trekken, wat resulteert in een intensieve full body workout.
 • Grote Spiergroepen: Alle belangrijke en grote spiergroepen, alsmede de dieper gelegen en vaak lastig te activeren kleine spieren, worden gelijktijdig aangesproken.
 • Vetverlies: Door de stimulatie van spieropbouw helpen Bodytec sessies bij het verminderen van lichaamsvet. Ook vetreserves worden hierbij omgezet in bruikbare energie.

Vermindering van cellulitis

Bodytec EMS is een nieuwe manier van training die de strijd aangaat met overtollig vet en cellulitis. Deze vorm van electro muscle stimulation (EMS) is een effectieve manier om snel resultaat te boeken, zelfs in korte tijd. Dankzij de elektrische spierstimulatie activeert het grote spiergroepen, wat de algehele vetverbranding stimuleert en een strakkere huid tot gevolg heeft.

Met slechts één of twee sessies van 20 minuten per week, onder persoonlijke begeleiding van een personal trainer, kun je een fitter lichaam en strakkere huid bereiken. Deze trainingen zijn vooral geschikt voor mensen die snel resultaat willen zien en voor mensen met blessures door de lage impact van de trainingen.

De voordelen van Bodytec EMS voor de huid bevatten onder andere:

 • Stimulatie van de bloedsomloop
 • Versteviging van de huid
 • Esthetische verbetering door vermindering van cellulitis

 

Het belang van een gebalanceerd dieet

Een gezond en uitgebalanceerd dieet speelt een cruciale rol bij het ondersteunen van gewichtsverlies en het behouden van algehele gezondheid, vooral in combinatie met Bodytec EMS-training. Een geschikte mix van nutrienten, waaronder eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten, is niet enkel nodig voor gewichtsverlies, maar draagt ook bij aan de algehele conditie en welzijn van het lichaam. Het consequent opnemen van voldoende groenten, fruit, volkorenproducten, zuivel en andere voedingsmiddelen rijk aan vezels is essentieel voor een gebalanceerd eetpatroon.

Combineren van Bodytec met andere vormen van oefening

Het integreren van Bodytec EMS-training met andere trainingsvormen kan leiden tot een gevarieerde en uitgebreide workout routine. Door het combineren van Bodytec met bijvoorbeeld krachttraining, cardio of yoga kunnen verschillende spiergroepen op meer manieren geprikkeld worden, wat uiteindelijk zorgt voor een beter gebalanceerde lichamelijke conditie. Het aanraden van de combinatie van Bodytec met aanvullende lichamelijke activiteiten steunt een holistische benadering van fitness en draagt bij aan de ontwikkeling van de spieren en het verbeteren van de algehele conditie.

Bodytec Studio franchise: jouw kans op succes in de fitnessbranche

Verlang je naar succes in een unieke sportbranche met een concept dat wetenschappelijk onderbouwd en resultaatgericht is? Bodyt...

Lees meer

De impact van Bodytec op gewichtsverlies: een wetenschappelijke benadering

Stel je voor: efficiënt trainen en gewichtsverliezen in slechts 20 minuten per keer. Elektro Muscle Stimulation (EMS) is e...

Lees meer
Meer nieuws
 • Vacature Personal coach!

  Vacature Personal coach!

  Wij zijn opzoek naar een nieuwe Personal coach!

  Lees meer
 • Tarieven

  Tarieven

  Voor welke rittenkaart kiest u?

  Klik hier
 • Bodytec

  Bodytec

  Lees hier alles over de Bodytec!

  Lees meer
Christine van Steekelenburg

"Al sinds 2016 train ik met mijn man bij Bodytec Studio. Sinds die tijd voelen wij ons sterker en fitter."

Christine van Steekelenburg
Bodytec Studio

"Het voedingstraject heb ik ruim 3 maanden gevolgd bij voedingscoach Chantal. "

Bodytec Studio
Manou Sonneveld

"Door Bodytec kan ik mijn armen weer soepel bewegen na mijn bedrijfsongeval. Ik ben superblij dat dit op mijn pad is gekomen"

Manou Sonneveld
Klant aan het woord: Robert Mansveld

"De persoonlijke begeleiding die ik krijg, zorgt ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert"

Klant aan het woord: Robert Mansveld
Mariska van Erk

"Twee keer per week Bodyteccen bij Bodytec Studio De Lier is voor mij een hele mooie aanvulling en past bij mijn levensstijl"

Mariska van Erk
Anja van Oosten en Simone Duivelshof

"Wij zijn zo blij dat we weer van de crosstrainer gebruik kunnen maken!"

Anja van Oosten en Simone Duivelshof
Angelique Bekooy

"Bijna mag ik alweer mijn zesde les gaan volgen. 1,5 maand geleden startte ik met een proefles en was direct enthousiast!"

Angelique Bekooy
Danny Barends

"Hoe leuk is het om samen met manlief wekelijks een Bodytec les te volgen"

Danny Barends
Jessica Tanke, 43 jaar

"Eén of twee keer bodyteccen per week geeft al een goed resultaat"

Jessica Tanke, 43 jaar
Marielle Hofstede

"We moeten creatief zijn in deze tijd! Online sporten met Sonja is echt een super alternatief!"

Marielle Hofstede
Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg

"Ons motto: Het is goed voor je lijf en mind"

Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg
Piet Vijverberg, 75 jaar

"De Bodytec wordt geheel aangepast op mijn lichaam en kunnen"

Piet Vijverberg, 75 jaar
Rene Kramer, 52 jaar

"Ik train nu bijna 2 jaar bij de Bodytec studio met als primair doel om fitter te worden. "

Rene Kramer, 52 jaar
Eric Hokke, 46 jaar

"Ik zal niet zeggen dat wanneer je gaat Bodyteccen, de reuma gegarandeerd verdwijnt, maar bij mij is dit wel het geval"

Eric Hokke, 46 jaar
Carla van Koppen, 63 jaar

"Sinds ik aan Bodytec doe, ga ik pijnloos door het leven. Ik doe alles weer en heb geen verzuring meer aan mijn bovenbenen."

Carla van Koppen, 63 jaar
Lenie Middelburg, 58 jaar

"Sinds ik Bodytec bij de Bodytec Studio sta ik anders in het leven"

Lenie Middelburg, 58 jaar
Marieke Boonman, 42 jaar

"Wat een pracht resultaat! Marieke is door een vriendin bij Bodytec Studio terecht gekomen omdat ze graag fitter en sterker wil"

Marieke Boonman, 42 jaar
Bianca Kruize, 36 jaar

"Na de Bodytec voel ik me weer als nieuw"

Bianca Kruize, 36 jaar