google-site-verification=Cf_hv0nZ2VRF70VXy-_h3BP_WITai_BI2a7VZ75Io_A

Meest gestelde vragen Bodytec

Een Bodytec training is een training van 20 minuten waarbij je alle grote en kleine spiergroepen tegelijkertijd traint. De elektroden zitten direct op de spiergroepen waardoor de effectiviteit van de training vele malen groter is dan bij een reguliere training in de sportschool. Wij raden altijd aan om eerst een proefles te doen om de unieke trainingswijze te ervaren. Natuurlijk snappen we dat je op voorhand nog wat vragen kunt hebben over de training. Daarom hebben wij de FAQ’s voor je op een rijtje gezet. 

Waarom is Bodytec zo effectief? 
Vanwege de elektroden die direct op de grote spiergroepen zitten, gebruik je tijdens een Bodytec training meer dan 90% van je spieren, ten opzichte van 40% bij een reguliere training in de sportschool. Daarom is de effectiviteit van 20 minuten even groot als 2,5 a 3 uur in de sportschool. 

Wat krijg je aan tijdens een Bodytec training?
Tijdens een Bodytec training krijg je een speciale outfit aan van MIHA Bodytec, waar de elektroden goed door kunnen geleiden. Het zwarte broekje komt tot aan de knieën en het topje heeft mouwen tot aan de ellenboog. Daar overheen draag je het EMS pak, waar alle elektroden aan zitten. Het pak wordt nat gespoten zodat de elektroden goed geleiden en dit wordt vervolgens over het zwarte pak aan getrokken. 

Na hoeveel sessies zie je resultaat? 
De meeste klanten zien al resultaat op korte termijn. Al na de eerste training zul je het gevoel hebben dat je uren gesport hebt en na enkele training zul je ‘meetbaar’ resultaat merken. Elke klant heeft een andere doelstelling, dus resultaat behalen is per persoon verschillend. Zo kun je met Bodytec training richten op: 
-    Afvallen
-    Spierdefinitie
-    Fitter worden
-    Conditie verbeteren 
-    Centimeters omtrek verliezen

Word ik moe van een training Bodytec? 
Elke training wordt ingesteld op de belastbaarheid van jouw lichaam. Je hebt naderhand het gevoel alsof je een volwaardige training van langer dan een uur erop hebt zitten. Per training verschilt het ook of je zweet of niet (geen zorgen, we hebben douches). Zo zullen sommige trainingen meer gericht zijn op het conditionele vlak (HII-tec training) en andere trainingen meer op het kracht opbouwen en afvallen. 

Hoe vaak per week mag ik Bodyteccen? 
Wij raden aan om maximaal 2 keer per week te Bodyteccen. Omdat de training zo effectief is, moet je jouw lichaam voldoende rust tussen de trainingen geven. 48 uur rust tussendoor, is zeker aan te raden.  

Is de training aan een bepaalde leeftijd gebonden?
Bij Bodytec Studio kun je vanaf een minimale leeftijd van 16 komen trainen. De training kan gedaan worden door iedereen, omdat de apparaten apart worden ingesteld. Je hoeft dus geen sportachtergrond te hebben, wil je beginnen met Bodytec. Tevens gebruik je voornamelijk de spieren en worden gewrichten ontlast. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als je niet te zwaar kunt trainen.

Kan je trainen als je zwanger bent? 
Nee, tijdens je zwangerschap is EMS-fitness niet toegestaan. Echter na je zwangerschap is EMS een geschikte training om weer in vorm te komen. Je mag 6 weken na de bevalling gewoon weer komen trainen. 


Is EMS training veilig? 
Een Bodytec training werkt met een impulsintensiteit binnen het micro-Ampere bereik. Deze intensiteit is volledig veilig voor het menselijk lichaam. Echter zijn er een aantal contra-indicaties waarbij wij afraden om aan Bodytec training te doen, zoals: hoge bloeddruk, zwangerschap, of een pacemaker. Heb je een vraag over een eventuele contra-indicatie, neem dan contact met ons op.

Meest gestelde vragen Bodytec

Een Bodytec training is een training van 20 minuten waarbij je alle grote en kleine spiergroepen tegelijkertijd traint. Voordat je aan Bodytec training begint, zul je vast wat vragen hebben. Wij hebben de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet.

Lees meer

Werken bij Bodytec Studio!

Ben jij een gemotiveerde (aankomend) Trainer die meer wil dan het geven van conventionele trainingen en ben je bereid een interne opleiding te volgen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer
Meer nieuws
 • Vactaure Personal Trainer!

  Vacature Personal Trainer!

  Wij zijn opzoek naar een nieuwe Personal Trainer!

  Lees meer
 • Tarieven

  Tarieven

  Voor welke rittenkaart kiest u?

  Klik hier
 • Lidmaatschapstest

  Lidmaatschapstest

  Weten of Bodytec Studio bij jou past?

  Klik hier
 • Bodytec Training

  Bodytec Training

  Lees hier alles over de Bodytec Training!

  Lees meer
Dennis Chafiâ, 28 jaar

"Eén of twee keer trainen per week geeft al een goed resultaat"

Dennis Chafiâ, 28 jaar
Piet Vijverberg, 75 jaar

"De Bodytec training wordt geheel aangepast op mijn lichaam en kunnen"

Piet Vijverberg, 75 jaar
Bianca Kruize, 36 jaar

"Na de bodytec training voel ik me weer als nieuw"

Bianca Kruize, 36 jaar
Eric Hokke, 46 jaar

"Ik zal niet zeggen dat wanneer je gaat Bodyteccen, de reuma gegarandeerd verdwijnt, maar bij mij is dit wel het geval"

Eric Hokke, 46 jaar
Irene Alleblas, 46 jaar

"Sinds ik aan Bodytec doe, ga ik pijnloos door het leven. Ik doe alles weer, net als voor de operatie"

Irene Alleblas, 46 jaar
Lenie Middelburg, 58 jaar

"Sinds ik train bij de Bodytec Studio sta ik anders in het leven"

Lenie Middelburg, 58 jaar