google-site-verification=Cf_hv0nZ2VRF70VXy-_h3BP_WITai_BI2a7VZ75Io_A

Veelgemaakte fouten bij afvallen - en hoe je ze kunt vermijden!

Als je bezig bent met afvallen, ben je zeker niet de enige. Veel mensen streven naar een gezonder gewicht en een betere levensstijl. Echter, het bereiken van jouw afslankdoelen kan soms lastiger zijn dan het lijkt. Er zijn enkele veelvoorkomende fouten die mensen maken tijdens hun afvalreis, waardoor ze niet de gewenste resultaten behalen. In deze blog gaan we dieper in op 8 veelgemaakte fouten bij afvallen en geven we praktische tips om ze te vermijden. Laten we aan de slag gaan!

1. Rigoureus diëten:

Een van de grootste fouten die mensen maken is zichzelf uithongeren door extreme diëten te volgen. Hoewel het misschien lijkt alsof je snel gewicht verliest, is dit vaak ongezond en niet vol te houden op de lange termijn. Het kan zelfs leiden tot het beruchte jojo-effect, waarbij je na het dieet weer snel aankomt. Kies in plaats daarvan voor een gebalanceerd en duurzaam dieet dat alle voedingsstoffen bevat die je lichaam nodig heeft.

2. Overslaan van maaltijden:

Het overslaan van maaltijden lijkt misschien een snelle manier om calorieën te verminderen, maar het kan een averechts effect hebben op je metabolisme. Als je regelmatig maaltijden overslaat, zal je lichaam in de "hongermodus" gaan en juist meer vet opslaan als voorzorgsmaatregel. Eet liever meerdere kleine, gezonde maaltijden gedurende de dag om je metabolisme op peil te houden.

3. Te veel nadruk op calorieën tellen:

Calorieën tellen kan nuttig zijn om bewust te worden van je inname, maar het is belangrijk om ook naar de voedingswaarde te kijken. Niet alle calorieën zijn gelijk, en je lichaam heeft voedzame voeding nodig om goed te functioneren. Kies voor volwaardige voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, volle granen en magere eiwitten in plaats van lege calorieën uit bewerkte snacks en suikerrijke dranken.

4. Onrealistische doelen stellen:

Het is begrijpelijk dat je snel resultaat wilt zien, maar het stellen van onrealistische doelen kan je demotiveren als je ze niet bereikt. Wees geduldig en streef naar geleidelijk gewichtsverlies. Kleine mijlpalen behalen zal je gemotiveerd houden om door te gaan met je gezonde levensstijl.

5. Geen aandacht besteden aan portiegroottes:

Portiegroottes kunnen verraderlijk zijn, vooral als je gewend bent aan grote porties. Te veel eten, zelfs van gezonde voeding, kan je gewichtsverlies belemmeren. Leer de juiste portiegroottes en eet langzaam om te genieten van je maaltijd en sneller een vol gevoel te krijgen.

6. Alleen focussen op cardio:

Cardio-oefeningen zijn geweldig voor het verbranden van calorieën, maar krachttraining is net zo belangrijk. Spieren verbranden meer calorieën dan vet, zelfs in rust, dus door spiermassa op te bouwen, stimuleer je je metabolisme en bevorder je het afvallen.

7. Onvoldoende slaap krijgen:

Slaap is van cruciaal belang voor je gezondheid en gewichtsverlies. Onvoldoende slaap kan leiden tot veranderingen in hormonen die je eetlust verhogen en je motivatie om gezond te eten verminderen. Zorg voor voldoende slaap om je energie op peil te houden en gezonde keuzes te maken.

8. Te streng voor jezelf zijn:

Wees niet te hard voor jezelf als je een keer een misstap maakt. Afvallen is een reis met ups en downs. Vergeef jezelf en pak de draad weer op. Focus op vooruitgang, niet op perfectie, en beloon jezelf voor je inzet, zelfs als het resultaat niet meteen zichtbaar is.

Hoe je deze fouten kunt vermijden en het beter kunt aanpakken:

1. Kies voor een gezond en gebalanceerd dieet

Vermijd rigoureuze diëten en extreme restricties. Werk samen met een voedingsdeskundige, zoals Chantal, om een gepersonaliseerd dieetplan te maken dat past bij jouw behoeften en doelen.

2. Stel een eetroutine op

Voorkom het overslaan van maaltijden door een gezonde eetroutine te creëren. Chantal kan je helpen bij het plannen van meerdere evenwichtige maaltijden en gezonde snacks gedurende de dag.

3. Focus op voedzame voeding

In plaats van alleen op calorieën te letten, leer je van Chantal hoe je gezonde voeding kunt kiezen die je lichaam voedt en energie geeft.

4. Stel realistische doelen

Chantal kan je begeleiden bij het stellen van haalbare doelen en het opstellen van een realistisch tijdschema om deze doelen te bereiken. Geleidelijk gewichtsverlies is duurzamer en gezonder op de lange termijn.

5. Combineer cardio en krachttraining

Chantal kan een trainingsprogramma adviseren dat zowel cardio- als krachttraining omvat. Dit zal je helpen om vet te verbranden en spiermassa op te bouwen, wat je metabolisme zal stimuleren.

6. Prioriteer voldoende slaap

Chantal zal het belang van voldoende slaap benadrukken en je tips geven om een goede slaaproutine te ontwikkelen. Dit zal je helpen om gemotiveerd te blijven en gezonde keuzes te maken.

7. Zelfcompassie en begeleiding

Als je een misstap maakt, zal Chantal je leren om jezelf niet te hard te veroordelen. Ze zal je aanmoedigen om elke stap in je afvalreis te waarderen en jezelf te belonen voor je inzet. Met haar begeleiding en steun kun je op een gezonde manier vooruitgang boeken.

Als je hulp nodig hebt bij het vermijden van deze fouten en op zoek bent naar professionele begeleiding in voeding en afvallen, neem dan contact op met Chantal. Zij zal je helpen om een gepersonaliseerd plan op te stellen dat past bij jouw behoeften en levensstijl, en je op weg helpen naar een gezonder en gelukkiger leven. Aarzel niet om contact met haar op te nemen en de eerste stap te zetten naar een succesvolle afvalreis!

10 gezonde tussendoortjes onder de 150 kcal 

Tussendoortjes, vele zijn er dol op. Behoor jij tot deze groep? Ik geef graag een smaakvolle en gezonde draai aan mijn snacktij...

Lees meer

Van automonteur tot Personal Trainer

Anis Labriki, Personal trainer bij Bodytec Studio, wordt geinterviewd door Gemeente Rotterdam vanwege zijn drijfveer naar een e...

Lees meer
Meer nieuws
  • Vacature Personal coach!

    Vacature Personal coach!

    Wij zijn opzoek naar een nieuwe Personal coach!

    Lees meer
  • Tarieven

    Tarieven

    Voor welke rittenkaart kiest u?

    Klik hier
  • Bodytec

    Bodytec

    Lees hier alles over de Bodytec!

    Lees meer
Christine van Steekelenburg

"Al sinds 2016 train ik met mijn man bij Bodytec Studio. Sinds die tijd voelen wij ons sterker en fitter."

Christine van Steekelenburg
Bodytec Studio

"Het voedingstraject heb ik ruim 3 maanden gevolgd bij voedingscoach Chantal. "

Bodytec Studio
Manou Sonneveld

"Door Bodytec kan ik mijn armen weer soepel bewegen na mijn bedrijfsongeval. Ik ben superblij dat dit op mijn pad is gekomen"

Manou Sonneveld
Klant aan het woord: Robert Mansveld

"De persoonlijke begeleiding die ik krijg, zorgt ervoor dat je de oefeningen op de juiste manier uitvoert"

Klant aan het woord: Robert Mansveld
Mariska van Erk

"Twee keer per week Bodyteccen bij Bodytec Studio De Lier is voor mij een hele mooie aanvulling en past bij mijn levensstijl"

Mariska van Erk
Anja van Oosten en Simone Duivelshof

"Wij zijn zo blij dat we weer van de crosstrainer gebruik kunnen maken!"

Anja van Oosten en Simone Duivelshof
Angelique Bekooy

"Bijna mag ik alweer mijn zesde les gaan volgen. 1,5 maand geleden startte ik met een proefles en was direct enthousiast!"

Angelique Bekooy
Danny Barends

"Hoe leuk is het om samen met manlief wekelijks een Bodytec les te volgen"

Danny Barends
Jessica Tanke, 43 jaar

"Eén of twee keer bodyteccen per week geeft al een goed resultaat"

Jessica Tanke, 43 jaar
Marielle Hofstede

"We moeten creatief zijn in deze tijd! Online sporten met Sonja is echt een super alternatief!"

Marielle Hofstede
Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg

"Ons motto: Het is goed voor je lijf en mind"

Rianne Zwaneveld en Mieke Zeelenburg
Piet Vijverberg, 75 jaar

"De Bodytec wordt geheel aangepast op mijn lichaam en kunnen"

Piet Vijverberg, 75 jaar
Rene Kramer, 52 jaar

"Ik train nu bijna 2 jaar bij de Bodytec studio met als primair doel om fitter te worden. "

Rene Kramer, 52 jaar
Eric Hokke, 46 jaar

"Ik zal niet zeggen dat wanneer je gaat Bodyteccen, de reuma gegarandeerd verdwijnt, maar bij mij is dit wel het geval"

Eric Hokke, 46 jaar
Carla van Koppen, 63 jaar

"Sinds ik aan Bodytec doe, ga ik pijnloos door het leven. Ik doe alles weer en heb geen verzuring meer aan mijn bovenbenen."

Carla van Koppen, 63 jaar
Lenie Middelburg, 58 jaar

"Sinds ik Bodytec bij de Bodytec Studio sta ik anders in het leven"

Lenie Middelburg, 58 jaar
Marieke Boonman, 42 jaar

"Wat een pracht resultaat! Marieke is door een vriendin bij Bodytec Studio terecht gekomen omdat ze graag fitter en sterker wil"

Marieke Boonman, 42 jaar
Bianca Kruize, 36 jaar

"Na de Bodytec voel ik me weer als nieuw"

Bianca Kruize, 36 jaar